Introduktion: Det bæredygtige forbrug

Den ultimative guide til bæredygtige gave- og ønskelisteideer (20+)

Indlægget indeholder affiliale links, hvilket ved sige at du støtter mit arbejde på sociale medier med 5-10% af dit køb! Jeg får kun en procentdel hvis der købes igennem linksene her – del derfor blogpostet med personen som skal give dig gaven. På forhånd tak!<3
  1. Genanvendelige sugerør
    Drop plastiksugerørene og skift til disse af metal som holder forevigt!
  2. Iphone cover af kork
    At finde et cover til sin telefon som ikke er af plastik kan være svært, men dette i kork er et godt bud på et bæredygtigt alternativ! Det er endda sat ned i øjeblikket fra 400kr. til 200 kr.!
  3. Bambus vandflaske fra Not Just Bamboo
    Slut med plastikvandplasker som man kun bruger en gang og derefter smider ud! At have en genbrugelig drikkedunk med altid er ikke bare bedre miljøet, men også for din pengepung, da du ikke længere vil følge dig nødsaget til at købe en flaske vand til 15 kr.
  4. Sølv skraber
    Dagene med en plastik skraber fra Gilette er forbi! En såkaldt ‘safety razor’ i metal giver både en bedre barbering og er helt uden plastik! Man skifter bare bladet engang imellem (som i øvrigt er meget billigere end de typiske udskiftelige i Matas – vi snakker omkring 20kr. pr. pakke med 5 blade piger!). Denne skraber er også en ideel gave til din far, kæreste eller bror som kunne trænge til en ordentlig skraber i god kvalitet!
  5. Bæredygtigt undertøj, sportstøj mm. fra Organic Basics
    Grunden til at jeg ikke har noget tøj på denne liste er fordi, at jeg hellere vil anbefale at gå i genbrug og købe tøj! Undertøj er dog stort set det eneste tøj som man ikke kan købe i genbrug og derfor vil jeg anbefale jer Organic Basics! Organic basics laver økologisk og GOTS certificeret undertøj mm. i høj kvalitet – og det er nok noget af det blødeste undertøj jeg nogensinde har eget!
  6. Metal madpakke
    Hvis du føler at det er på tide med en ny madpakke(vil altid anbefale at bruge det man har inden man køber nyt), så er en metal madpakke et must! Jeg har linket en med silikonekant, da jeg ellers har haft erfaring med at de kan være utætte. Madpakken jeg har linket til står også på min egen ønskeliste i år!
  7. Oplevelsesgaver
    Oplevelsesgaver synes jeg personligt er de fedeste! Da jeg kiggede på siden i dag, fandt jeg endda en vegansk oplevelsespakke som hedder ‘Vegansk brunch for 2 personer’, hvilket jeg synes kæmpe fan af! Tag din mor, søster eller veninde under armen og imponer hende med en god vegansk brunch!
  8. Fairtrade smykker! 
    Smykker er populære at ønske sig til jul – det kan vi vist ikke komme udenom! Produktionen af smykker er dog langt fra bæredygtig (Google eventuelt brug af slaver i diamantindustrien, guldminer osv. – det er skræmmende læsning). Heldisvis findes der bæredygtige alternativer (Udover at købe sine smykker brugt, som jeg ellers gør). Det engelske firma Mirabelle Jewellery sælger fairtrade smykker og har et kæmpe udvalg af utrolig smukke øreringe, halskæder og ringe. En halskæde fra Mirabelle Jewellery står faktisk på min ønskeliste i år!
  9. Vegansk velvære af Mia Sommer
  10. Veganske livretter
  11. Giv en bæredygtig rejse i gave med Flixbus
    Denne her gaveide synes jeg personligt er en af de fedeste! Da jeg fandt ud af, at man kan give gavekort til Flixbus, blev jeg så glad – jeg rejser selv ofte med Flixbus til København og ville selv elske denne gave! Bus er en af de mest bæredygtige transportformer og i Flixbus’s app kan man endda billigt CO2 kompensere oveni, så man kan rejse rundt i europa helt CO2 neutralt.
  12. Shampoo bar
    Med en shampoobar undgår du plastikindpakningen på de fleste shampoo’er i dag!
  13. Plastikfrie poser af bioplast
    Dette ønske er en af de mindre, men kan være gode til fx pakkeleg, nissegaver osv.! Alle muligheder for at lave bæredygtig aktivisme skal udnyttes;)
  14. Silikonemåtte
    Slut med at købe bagepapir – med en silikonemåtte til din ovn som kan genanvendes igen og igen, behøver du aldrig bruge penge på bagepapir igen!
  15. Cover af bambus
    Endnu et alternativ til plastikcovers til telefonen – denne gang af bambus!
  16. Gryde
    Julen er en mulighed for at ønske sig lidt større ønsker af god kvalitet, som du kan gemme til du fx skal flytte hjemmefra. Gryder og pander kan være svære at finde brugt, så at ønske sig nogen i god kvalitet til jul kan være fornuftigt!
  17. Guld skraber
    Den plastikfrie skraber kan også fåes i guld! Fortryder selv lidt, at jeg ikke købte den i guld.
  18. Armbånd lavet af plastik fra havet
    4Ocean armbåndet er lavet med genbrugsmaterialer fra vandflasker og for hver købt armbånd, fjernes et pund affald fra havet. Bær armbåndet som et symbol på dit engagement i et renere hav, og slut dig til kampen mod havets forurening.
  19. Kvalitets pande
    Ligesom gryden kan en kvalitetspande, som kan holde i mange år frem, være en fornuftig gaveide!
  20. Bøger!!!
    Der findes et hav af bøger om veganisme som du kan ønske dig! Du kan også give din mor en kogebog med vegansk mad, hvis du gerne vil spise mere vegansk derhjemme. Måske ønsker din farmor sig en bog om at have en Økologisk have?
    Calina’s bog om Bæredygtig livstil er også et fedt ønske og en rigtig god gave til den bæredygtighedsinteresserede! Sutain yearly‘s årlige magasin om bæredygtig livstil er også en mulighed!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Introduktion: Det bæredygtige forbrug